Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Τουρκία PKK
Τουρκία PKK

Διεθνή

Τουρκία: Διάλυση του ΗDP λόγω σύνδεσης με το PKK

Τουρκία: Διάλυση του ΗPD λόγω σύνδεσης με την τρομοκρατική οργάνωση PKK

Την τέταρτη αγωγή για διάλυση του Λαϊκού Δημοκρατικού κόμματος (HDP) άσκησε ο επικεφαλής εισαγγελέας του Ανώτατου Εφετείου στην Τουρκία λόγω σύνδεσης με το PKK.

Ο Bekir Şahin, ο γενικός εισαγγελέας του Ανώτατου Εφετείου, δήλωσε στην αγωγή του ότι «το HDP είναι ένα αντιδημοκρατικό κόμμα. Συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση PKK και έχει ως στόχο  να καταστρέψει την ενότητα του λαού και του κράτους».

Ο Şahin υπέβαλε το κατηγορητήριο στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο απεστάλη στο Ανώτατο Δικαστήριο και επίσης κάλεσε το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

«Οι κατηγορίες»

Οι ηγέτες και τα μέλη του HDP κατηγορούνται ότι ενεργούν κατά τρόπο που παραβιάζει τους δημοκρατικούς και καθολικούς κανόνες δικαίου. Συνωμοτώντας με το τρομοκρατικό PKK και συνδεδεμένες ομάδες. Στόχος θεωρείται η καταστροφή και η εξάλειψη της αδιαίρετης ακεραιότητας του κράτους με τη χώρα και το έθνος. Τις κατηγορίες ακολούθησαν αυξανόμενες εκκλήσεις των Τούρκων πολιτικών ηγετών για την επίσημη διάλυση του HDP. Τα τελευταία χρόνια, πολλά στελέχη του HDP και εκλεγμένοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Η αποτυχία του κόμματος να καταδικάσει την τρομοκρατία γίνεται αποδεκτή ως επαρκής δικαιολογία για τη διάλυση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει ο επικεφαλής εισαγγελέας του Ανώτατου Εφετείου της Τουρκίας.

Εάν διαπιστωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι διαπράχθηκαν οι εν λόγω ενέργειες και έγιναν το επίκεντρο οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, το κόμμα θα διαλυθεί οριστικά λόγω παραβίασης του άρθρου 68 του Συντάγματος.

Πηγή: dailysabah.com

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Άρθρα & Απόψεις

Συνδέεται η Τουρκία με το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης»; Η αναφορά της Τουρκίας σε πολλές συζητήσεις την καθιστά ένα κράτος με ισχυρή θέση. Τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC