Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρθρα & Απόψεις

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου…    Το διακύβευμα των πρόσφατων Εθνικών εκλογών, της 6ης Μαΐου 2012, ήταν να δοθεί απάντηση από τον Ελληνικό λαό, εάν θέλει να απαλλαγεί από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση που εξαθλίωσε τους πολίτες της πατρίδας μας και απεμπόλησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, παραχωρώντας τα στους διεθνείς τοκογλύφους δυνάστες μας ή εάν θέλει να πορευτεί με βάσει αυτά.  Ο Ελληνικός λαός, λοιπόν, ψήφισε δημοκρατικότατα και με αυξημένη περίσκεψη αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα αυτών των εκλογών και ανέδειξε νικητές όσα κόμματα είχαν ταχτεί κατά του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, «Ανεξάρτητους Έλληνες» και «Χρυσή Αυγή»). Κατέταξε δε, στην πλευρά των ηττημένων τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ) περιορίζοντας στο ελάχιστο τα εκλογικά ποσοστά τους, τα μικρότερα από ιδρύσεώς τους. Αυτά τα κόμματα γέννησαν και ανέθρεψαν το τέρας-κράτος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ατιμωρησίας και κυρίως επέφεραν την κατάλυση της Δημοκρατίας, στα χρόνια της μεταπολιτευτικής τους παντοδυναμίας, μετατρέποντας το πολίτευμα της πατρίδας μας από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε πλήρη κομματοκρατία-τυραννία. Η συντριβή τους ήταν τόσο μεγάλη που και σήμερα, αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές, οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά συνέβη την προπερασμένη Κυριακή και αδυνατούν να πάρουν το πολιτικό μήνυμα, αλλά και το οργισμένο σιχτίρισμα του Ελληνικού λαού και συνεχίζουν να παπαγαλίζουν στα διάφορα ΜΜΕ, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το μεγάλο κακό που προξένησαν στον λαό μας και στην πατρίδα μας. Έτσι, η Ν.Δ, παρ΄ότι κατετάγη πρώτη, εν τούτοις έχασε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, 14,62% της δύναμής της (2009:33,47%, 2012:18,85%) και το ΠΑ.ΣΟ.Κ από πρώτο στις Εθνικές εκλογές του 2009 (43,92%) κατετάγη τρίτο στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 (13,18%) με απώλεια 30,74% επί των ποσοστών του 2009. Επί της ουσίας λοιπόν, η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου 2012 ακύρωσε πλήρως το μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, ΛΑ.Ο.Σ και ΔΗ.ΣΥ το 2010 καθώς επίσης, τη δανειακή σύμβαση που ψήφισε η Κυβέρνηση Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το 2012.
Δυστυχώς όμως, το ΠΑΣΟΚ και κυρίως η ΝΔ δεν αποκωδικοποίησαν σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα και αφού τεχνηέντως απεμπόλησαν τις διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβαν, όπως ορίζει το Σύνταγμα, οδηγούν τη χώρα σε νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012. Ωστόσο, δεν πείθουν ούτε τους πιο φανατικούς ψηφοφόρους τους, πως για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης την ολοκληρωτική ευθύνη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την στιγμή δηλαδή, που τα είχαν βρει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τα εκλογικά τους ποσοστά τους παρείχαν αυτοδύναμη κυβέρνηση με 168 βουλευτικές έδρες, έψαχναν απλά το εξιλαστήριο θύμα του τορπιλισμού αυτής της αυτοδύναμης κυβέρνησης, που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το τραγικότερο όμως, είναι η ηθελημένη μη σωστή αποκωδικοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών της 6ης Μαΐου από την ΝΔ και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά. Γι΄αυτό άλλωστε, προτάσσει ως κυρίαρχο προεκλογικό σύνθημα του κόμματός του την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή την επιστροφή της στη δραχμή, προσπαθώντας να παραπληροφορήσει και να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό λαό.
Εγχώριους συμμάχους σ΄αυτή την κινδυνολογία η ΝΔ έχει, τα μεγάλα Ελληνικά ΜΜΕ (Μega, Ant1, Alpha και Skai) τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μπροστάρηδες αυτής της εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που «υπηρετούν» έναντι αδράς αμοιβής, ως μισθοφόροι τα κατά καιρούς προστάγματα και τα συμφέροντα του συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.
Μεγάλο εργαλείο αυτής της κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού που καταψήφισε το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που θεωρεί πως είναι Πρόεδρος ενός Γερμανικού προτεκτοράτου. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως επέτρεψε να δεχτεί τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ, για ταυτόχρονη διενέργεια με τις εκλογές, δημοψηφίσματος για παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ, χωρίς να νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο, την ίδια ώρα που συναντούσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεχόμενος τα εκβιαστικά του διλήμματα. Αντί λοιπόν, να διαολοστείλει την κ. Μέρκελ, διοχέτευσε το αίτημά της στα ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργήσει εκβιαστικά διλλήματα στο λαό. Όμως, ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον τον πολιτικό ρόλο που «παίζει» τόσα χρόνια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος που συνήνεσε με την σιωπή του στις 12/12/2004, όταν η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, τον προσφωνούσε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας και από χειρογράφου μεταξύ άλλων του ανέφερε:
« … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».
Αυτός ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπέπεσε σε βαρύτατο συνταγματικό ατόπημα, με τον πραξικοπηματικό αποκλεισμό ορισμένων κομμάτων από την συνάντηση στο Προεδρικό μέγαρο, της τελευταίας προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών. Αυτός ο Πρόεδρος δεν ενοχλήθηκε ούτε από το ατόπημα του δημοσιογράφου του Alpha, κ. Βλάχου και κάποιων όμοιών του, όταν κάθισαν οκλαδόν στην είσοδο του Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την μεμονωμένη συνάντηση που είχαν. Η απρέπεια του κ. Βλάχου και των υπολοίπων που συμμετείχαν σε αυτή την ακραία πολιτική πράξη, ήταν μαχαιριά στο στήθος της ευνομούμενης πολιτείας και των θεσμών μιας δημοκρατικής χώρας από την στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος εκπροσωπούσε το 6,97% του κυρίαρχου Ελληνικού λαού. Η ενέργεια αυτή ήταν βάναυση επίθεση κατά των θεσμών που πυροδότησε την ομαλότητα της ζωής των πολιτών και θα έπρεπε σ΄ αυτούς, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, να μην επιτρέψει πλέον και δια βίου την είσοδό τους στο Προεδρικό μέγαρο. Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν εκδηλώνονται σύμφωνα με τα πολιτικά τους πιστεύω, αλλά εξυπηρετούν την ανεξάρτητη και αδούλωτη ενημέρωση του λαού.
Άλλα εργαλεία για την κατοχύρωση της πρώτης θέσης από την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ώστε να εφαρμοστεί επακριβώς το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, είναι όλα εκείνα τα πολιτικά σκουπίδια της «κεντροδεξιάς παράταξης», που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του μεγάλου αρχηγού, Αντώνη Σαμαρά. Όλοι εκείνοι οι νεοφιλελεύθεροι-νεοταξίτες, όργανα της ποθούμενης παγκόσμιας κυβέρνησης που το έπαιζαν πατριώτες και που προκαλούν αηδία και αναγούλα όταν παρουσιάζονται στα τηλεπαράθυρα. Πιο αναλυτικά ο κ. Πλεύρης που μετά τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη, ακολούθησε στη ΝΔ τους «αδέσποτους» της πολιτικής, κατά τον κ. Καρατζαφέρη. Ο πολιτικός δηλαδή, που δεν κόλλησε ποτέ ένα ένσημο εργασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του νέου του αρχηγού και που δεν διατύπωσε ποτέ μια πολιτική πρόταση όσο ήταν στο ΛΑΟΣ. Στη συνέχεια, ο κ. Ανατολάκης, αυτό το αγλάισμα της πολιτικής σκηνής, ο άνθρωπος του κ. Κόκκαλη, που δεν είναι σε θέση να διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Με αυτούς λοιπόν, η ΝΔ θα εκλεγεί σίγουρα πρώτο κόμμα και θα απαλλάξει τον Ελληνικό λαό από τον επιφαινόμενο κίνδυνο των «αριστεροκουμουνιστών». Βεβαίως, το γλυκό έδεσε με την προσχώρηση στη ΝΔ της κ. Μπακογιάννη, ασπόνδου φίλης του κ. Σαμαρά, ο οποίος παρ΄ότι στην παρουσίασή της κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να χαμογελάσει, εν τούτοις δεν το κατάφερε. Έτσι, για άλλη μια φορά τον υποχρέωσαν οι μέντορές του να «γλύψει εκεί που έφτυσε».
Συνεπώς, στις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2012. Αλλοίμονο, εάν ο λαός μας υποκύψει στα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ, τα οποία αποσκοπούν στο να καταλάβει την πρώτη θέση που θα της δώσει την δυνατότητα με υψηλότερα ποσοστά να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη τον καλπονόμο, που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα τις 50 έδρες, παραποιώντας ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Έτσι, το διακύβευμα και των προσεχών εκλογών παραμένει:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Ιστορία

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013, τις πρωινές ώρες ο Παύλος Φύσσας βρέθηκε νεκρός έπειτα από τη μαχαιριά που δέχθηκε από...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC