νταισελμπλουμ

«Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem απευθυνόμενος προς Ολλανδούς βουλευτές σύμφωνα με την Telegraaf.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από σχετικό τηλεγράφημα του Bloomberg και έχει αναρτηθεί ως κεντρικός τίτλος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Η Ολλανδία απειλεί να σταματήσει την υποστήριξη προς την Ελλάδα».

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του J. Dijsselbloem, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι πολύ σαφής: Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος ή αποσυρθεί, θα εκλείψει η στήριξη προς το πρόγραμμα». «Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Επισημαίνεται πως η δήλωση αυτή του J. Dijsselbloem είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία των τραπεζικών μετοχών στα χρηματιστήρια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για την εξεύρεση μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα».

«Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Έλληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.