κεδίκογλου ΕΡΤΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, επειδή ήταν μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην «διοίκηση», τη «διαχείριση των συμβάσεων», του υλικού της, που «δεν έχει απογραφεί επί οκτώ χρόνια», και με «καθεστώς προνομίων» για τους εργαζόμενους. Αναφέρθηκε και στο κόστος λειτουργίας της, το οποίο είναι πολλαπλάσιο από τα αντίστοιχα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου, αποσαφηνίζοντας πως το πρόγραμμα της ΕΡΤ «θα διακοπεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ».
Ανακοίνωσε και το σχέδιο της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ σε τρεις μήνες με νέο σύγχρονο τρόπο και με μικρότερο κόστος λειτουργίας κατά 100 εκ. ευρώ ετησίως
Εν μέσω κρίσης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εδώ: http://www.skai.gr/files/1/pdf/kedikoglou_ert.pdf