αλβανικό αετό

Την παρέμβαση του ΓΕΣ προκάλεσε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και η οποία απεικονίζει στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του «αλβανικού αετού».

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ ο στρατιώτης έχει εντοπιστεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ ενώ επισημαίνεται ότι και για τον συγκεκριμένο άνδρα θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες που έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι χθες, σε συνέντευξή του ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος ενέταξε το περιστατικό που ερευνάται από τον στρατιωτικό εισαγγελέα σε ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό, προαναγγέλοντας τις αυστηρότερες δυνατές ποινές για τους νεοσύλλεκτους.

Το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους έχει προκαλέσει προβληματισμό στο εσωτερικό του στρατεύματος, ενώ ήδη με εντολή του Α/ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εξετασθεί αφενός εάν στο παρελθόν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά, αφετέρου ο τρόπος χειρισμού τους.