Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

«Όχι» της Γερμανίας σε χρηματοδότηση ευρωπαϊκών αμυντικών ερευνών μέσω ομολόγων

EU ARMY

Όχι στην πρόταση της Γαλλίας και της Ιταλίας να χρησιμοποιήσουν ομόλογα για να χρηματοδοτήσουν με 5 δισ. ευρώ ένα νέο ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αμυντικές έρευνες είπε η Γερμανία, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για βιώσιμο τρόπο χρηματοδότησης ευρωπαϊκών στρατιωτικών προγραμμάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Το σχέδιο αυτό “παραβιάζει τις βασικές αρχές των σωστών πρακτικών προϋπολογισμών και επομένως δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών αμυντικών προσπαθειών”, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη επίσημο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, στη σημερινή της έκδοση.

Η Γερμανία επίσης υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται οι εθνικές συνεισφορές στο ταμείο ως εφάπαξ μέτρα ώστε να αποτελέσουν εξαιρέσεις από τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκή σταθερότητα και ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ίδρυση του ταμείου τον Νοέμβριο ως πιθανή λύση που θα επιτρέψει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τα έξοδά τους συνενώνοντας τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν νέα ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Η πρόταση της Επιτροπής που απορρίπτει η Γερμανία αλλά υποστηρίζει το Παρίσι και η Ρώμη επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ταμείου μέσω έκδοσης ομολόγων σε αγορές κεφαλαίων με την εγγύηση των κεφαλαιαγορών ή των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βερολίνο προτίθεται να εμποδίσει οποιαδήποτε συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας παρέπεμψε σχετικές ερωτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για διευκρινίσεις.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα – υποψηφιότητα για το πρόγραμμα “100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις” Ο Δήμος Ιωαννιτών θέτει υποψηφιότητα για το πιλοτικό πρόγραμμα “100 ενεργειακά ουδέτερες...

Υγεία

Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ. Οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη με την έκδοση πιστοποιητικού....

Οικονομία

Περιβάλλον Ενέργεια Ελλάδα Προτεραιότητες Και Αβεβαιότητες Για Το 2021. Οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων....

Διεθνή

Φον Ντερ Λάιεν Ερντογαν Και Ουσία Των Σχέσεων ΕΕ Τουρκίας. Η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν. O οποίος σε μια ένδειξη έπαρσης άφησε...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC