Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Σόιμπλε: Η λήψη σκληρών μέτρων για την Ελλάδα αποτελεί μονόδρομο

%cf%83%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5

«Καρφιά» προς την ελληνική πολιτική ηγεσία εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

«Οι Ελληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι “κάποιοι ξένοι” φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα» είπε με έμφαση ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πετώντας τα «καρφιά» του προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνοντάς της παράλληλα και το μήνυμά του: «Η λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδορομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε.

Mιλώντας μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που διεξήχθη στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή, είπε ότι «η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». Και πρόσθεσε ότι όσο «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχε προτείνει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε επίσης την απόγνωση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. «Ο Τσακαλώτος μού είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος» δήλωσε δε χαριτολογώντας ο Γερμανός υπουργός.

Κλιμάκωσε, δε, την κριτική που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι «Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι “κάποιοι ξένοι” φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα» και διεμήνυσε στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup της Δευτέρας. «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Ακόμη, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την ανησυχία του για την Ιταλία, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δηλώνοντας ότι ανησυχεί πως η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίζει μία περίοδο αβεβαιότητας. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, είναι σίγουρος ότι εκείνοι που επιβλέπουν τις ιταλικές τράπεζες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC