Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Από 1ης Ιανουαρίου το τέλος 5% σε σταθερή τηλεφωνία και Internet

%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9

Aπό 1ης Ιανουαρίου 2017 θα εφαρμοστεί η επιβολή του τέλους 5% στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παρεχόμενες σε σταθερό σημείο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, το τέλος επιβάλλεται και αποδίδεται στις φορολογικές αρχές σε μηνιαία βάση.

Το νέο τέλος αφορά τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ή/και πρόσβασης στο Internet. Η συνολική αύξηση, όμως, που θα νιώσουν οι καταναλωτές στη τσέπη τους ξεπερνά το 5%, δεδομένου ότι στο σύνολο του λογαριασμού εφαρμόζεται ΦΠΑ 24%, με συνέπεια, η πραγματική επιβαλλόμενη αύξηση στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο καταναλωτής, να είναι κάτι περισσότερο από 6%.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται φορολογικό τέλος στις σταθερές επικοινωνίες. Το τέλος είναι αναλογικό, σε αντίθεση με τις κινητές επικοινωνίες όπου το τέλος είναι κλιμακωτό. Υπενθυμίζεται ότι στις κινητές επικοινωνίες έχει επιβληθεί φορολογικό τέλος από το 2006 και ότι από το 2009 έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα 12% έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο άθροισμα της καθαρής αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και του φορολογικού τέλους, εφαρμόζεται ΦΠΑ 24%.

Στην πράξη, η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα έχει εφαρμοζόμενη μέση φορολογία 37% και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Το νέο τέλος στη σταθερή τηλεφωνία ψηφίστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς. Ετσι, επιβλήθηκε τέλος φορολογίας 10% και στους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης. Το τέλος αυτό εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουνίου 2016, αμέσως δηλαδή μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί με την επιβολή των συγκεκριμένων τελών ότι θα εισπράξει σε ετήσια βάση περί τα 55 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και 25 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Σε ισχύ τέθηκαν από την 1η Οκτωβρίου οι νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ, ο οποίος είχε δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο...

Οικονομία

Καθολική ανατροπή επεφύλασσαν τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του πρώτου τριμήνου 2017, καθώς από αυτά προκύπτει ότι...

Αρχική

Την αύξηση των φόρων σε πολλά αγαθά και τις επιβαρύνσεις σε αγρότες, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους με την έλευση του 2017 στην Ελλάδα σχολιάζουν γερμανικά...

Uncategorized

Μια νέα χρονιά ξεκινά, γεμάτη όνειρα και ελπίδες! Ο Giga FM 105,4 και το gigafm.gr σας εύχονται καλή χρονιά με χαμόγελα, υγεία και αισιοδοξία! Ας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC