Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Γερμανικά ΜΜΕ: Αμέτρητες αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα -Το 2017 θα είναι πιο δύσκολο

%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7

Την αύξηση των φόρων σε πολλά αγαθά και τις επιβαρύνσεις σε αγρότες, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους με την έλευση του 2017 στην Ελλάδα σχολιάζουν γερμανικά μέσα.

Στην περαιτέρω αύξηση των φόρων με την αλλαγή του χρόνου στην Ελλάδα αναφέρονται πολλές γερμανικές εφημερίδες τονίζοντας ότι το 2017 θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας. «Η κρίση δεν φαίνεται να έχει τέλος», σημειώνουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολλές γερμανικές εφημερίδες όπως η FAZ, η Βild και η Stuttgarter Nachrichten αναδημοσιεύουν τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου dpa με τίτλο «Αμέτρητες αυξήσεις φόρων για τους Έλληνες στο νέο έτος».

Το dpa σημειώνει: «Η οικονομία είναι ασθμαίνουσα, οι φόροι θα αυξηθούν και πολλοί Έλληνες δεν έχουν καν χρήματα στο πορτοφόλι. Πολλοί εκτιμούν ότι το 2017 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη χρονιά που μόλις πέρασε». Είτε πρόκειται για τον καφέ, τα τσιγάρα ή τα καύσιμα, ο νέος χρόνος αναμένεται βαρύς για τους καταναλωτές, γράφει το γερμανικό πρακτορείο, εστιάζοντας ενδεικτικά στην υψηλή φορολόγηση των ΙΧ. «Επειδή στην αρχή του έτους δεν επαρκούν τα χρήματα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πολλοί κάτοχοι οχημάτων αναγκάζονται τις πρώτες μέρες του χρόνου να επιστρέψουν τις πινακίδες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η λίστα με τις αυξήσεις
«Η κρίση δεν φαίνεται να έχει τέλος για την Ελλάδα» γράφει σχετικά με το ίδιο θέμα η Süddeutsche Zeitung. «Ακόμη κι αν οι εικόνες παθογένειας του ελληνικού κράτους σε μεγάλο βαθμό εκλείπουν από τα διεθνή ΜΜΕ, για τους ίδιους τους Έλληνες και κατά τη νέα χρονιά η ζωή αναμένεται να είναι κάπως δύσκολη. Κι αυτό διότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει το 2017 πρόσθετα έσοδα ύψους περίπου 2,5 εκατομ. ευρώ, κυρίως μέσω υψηλότερων φόρων και περικοπών. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν ήδη λίστες με τις αλλαγές που πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές. Από 1ης Ιανουαρίου η βενζίνη ακριβαίνει κατά τρία σεντ το λίτρο, η ντίζελ κατά οκτώ. Η τιμή για ένα κιλό καπνού αυξάνεται κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Ένα κιλό καφέ γίνεται πιο ακριβό από ένα έως τρία ευρώ. Οι κλήσεις προς σταθερά ακριβαίνουν επίσης κατά 10%. Το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμητών εσόδων η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πάρει από τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους. Μέσω των περικοπών στις συντάξεις και την αύξηση της φορολόγησης αυτές οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να εισφέρουν έως και 1,5 εκατομ. ευρώ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

«Το 2011 παρόμοια οικονομικά προγράμματα οδήγησαν πολλούς σε βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας. Τότε οι διαδηλωτές γύρω από την πλατεία Συντάγματος άφηναν πίσω τους όχι μόνο συνθήματα στους τοίχους, αλλά και πλαστικά ποτήρια του καφέ και κουτιά από τσιγάρα. Σήμερα πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν πλέον καν να πληρώσουν (τον καφέ ή τα τσιγάρα τους). H κατανάλωση στη χώρα κατά τα χρόνια της κρίσης έχει μειωθεί δραστικά, παραπονιούνται οι έμποροι», σημειώνει η SZ.

Πάντως, η SZ αναφερόμενη στη χρονιά εκλογών για τη Γερμανία κάνει και ένα σχόλιο που αφορά εν μέρει και την Ελλάδα.  «Οι εκλογές στη Γερμανία και άλλες γειτονικές χώρες, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ όπως και η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ αφήνουν τους πολίτες με ένα αίσθημα αβεβαιότητας για το μέλλον. Παντού οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές είναι πιο ισχυροί όσο ποτέ άλλοτε. Στη Β. Ρηνανία- Βεστφαλία μέχρι τις ομοσπονδιακές γερμανικές εκλογές, στην Ολλανδία και τη Γαλλία, αλλά και σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ιταλία και την Ελλάδα, έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων (…)», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Διεθνή

Η δανειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM ) σε χώρες που έχουν ανάγκη ευρώ, θα πρέπει να συνδεθεί με αυστηρότερα κριτήρια στο μέλλον...

Διεθνή

Ο γερμανικός Τύπος βρίθει και πάλι από δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι σχολιαστές αναφέρονται στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαρατίθενται κριτικά με το...

Πολιτική

Είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC