Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ερντογάν: η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία
Ερντογάν: η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία

Διεθνή

Ερντογάν: η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία

Ερντογάν: Η Ελλάδα Συνεχίζει Να Προκαλεί Την Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στην Μέρκελ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία. Η Ελλάδα φαίνεται να μην επιθυμεί μία ουσιαστική λύση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Υποστήριξε, δε, ότι στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων, όπως είπε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Ελλάδα συνεχίζει την ανήθικη και παράνομη πρακτική της να πιέζει πίσω τους αιτούντες άσυλο στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά η Τουρκία διατηρεί τη μέτρια στάση της για να διατηρήσει τη θετική ατζέντα, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία και οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν διαρκώς την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να πιέζει τους αιτούντες άσυλο, τονίζοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ευάλωτων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η στάση της Τουρκίας είναι νηφάλια προωθώντας μία θετική προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους.

Η τηλεδιάσκεψη των δύο αρχηγών έγινε στα πλαίσια της αυριανής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών. Ο Χάικο Μάας και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν αύριο στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού υπουργείου οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο αλλά και όλα τα διεθνή ζητήματα. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Υπουργών.

Η τοποθέτηση της Τουρκίας αναφορικά με την Πενταμέρη για το Κυπριακό ήταν ξεκάθαρη. Η συνάντηση σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ερντογάν είναι άτυπη και δεν έχει καμία ισχύ. Δριμεία ήταν και η τοποθέτηση του σχετικά με τους Ελληνοκύπριους χαρακτηρίζοντάς τους αναξιόπιστους.

Πηγή: Anadolu

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Άρθρα & Απόψεις

Συνδέεται η Τουρκία με το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης»; Η αναφορά της Τουρκίας σε πολλές συζητήσεις την καθιστά ένα κράτος με ισχυρή θέση. Τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC