Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter
Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter

Διεθνή

Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter και αυξάνει τις πιέσεις

Η Ρωσία Επιβάλλει Πρόστιμο Στο Twitter Και Αυξάνει Τις Πιέσεις

Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter σχεδόν 117.000 δολαρίων, επειδή δεν κατήργησε τις εκκλήσεις για διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, καθώς η Μόσχα αυξάνει την πίεση ενάντια στον «τεχνολογικό γίγαντα» των ΗΠΑ. Ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση σήμερα, ημέρα Παρασκευή.

Στις αρχές του Ιανουαρίου η Μόσχα κατηγόρησε ξένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, ότι παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Κατά βάση δεν διέγραψαν εκκλήσεις σε διαμαρτυρίες για την υποστήριξη του φυλακισμένου κριτικού του Κρεμλίνου, Alexei Navalny, στα τέλη του Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παράλληλα απείλησε ότι θα αποκλείσει το Twitter.

«Τι συνέβη;»

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος παρατηρητής των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Roskomnadzor, δήλωσε ότι θα καταρτιστούν πρωτόκολλα, τα οποία απαιτούν, να επιβληθούν πρόστιμα σε ξένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, επειδή δεν διαγράφηκαν οι εκκλήσεις. Το ρωσικό κράτος ήδη τους προειδοποίησε να το πράξουν.

Χαρακτήρισε τις εκκλήσεις για διαμαρτυρίες ως «παρακίνηση εφήβων» να συμμετάσχουν σε «παράνομες δραστηριότητες» ή «μη εξουσιοδοτημένες μαζικές εκδηλώσεις».

Την Παρασκευή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» μήνυσε το Twitter με τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 8,9 εκατομμυρίων ρούβλια (116.700 δολάρια). Κύρια κατηγορία υπήρξε η μη κατάργηση πληροφοριών, οι οποίες παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει όταν προσεγγίστηκε από το «AFP» (Agence France-Presse).

Ο πρόεδρος Vladimir Putin τον Ιανουάριο παραπονέθηκε για την αυξανόμενη επιρροή μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Η Ρωσία επιβάλλει τακτικά πρόστιμα σε ξένες εταιρείες Διαδικτύου όπως το Twitter, το Facebook και η Google, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία της.

Από την Πέμπτη, τέθηκε σε ισχύ ένας καινούργιος νόμος στη Ρωσία. Καθίσταται υποχρεωτική η προ εγκατάστασή των λογισμικών των εταιριών για smartphone, tablet και υπολογιστές με ρωσικό λογισμικό. Διάφοροι κριτικοί αξιολόγησαν την νομοθεσία, ως προσπάθεια περιορισμού της διαδικτυακής ελευθερίας.

ΠΗΓΗ: The Moscow Times

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

“Για τον κόσμο ο πόλεμος ο δικός μας δεν υπήρχε” λέει χαρακτηριστικά η κα. Λιουντμίλα από το Λουγκάνσκ. Στο Ντονμπας ο πόλεμος αυτός δεν...

Άρθρα & Απόψεις

Ουκρανία: Ένα στρατηγικό παιχνίδι Περαιτέρω κλιμάκωση, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποιείται στα σύνορα της Ουκρανίας, με τις δύο ισχυρές δυνάμεις να μην κατέληξαν κάπου, έπειτα...

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Διεθνή

Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 Εκατομμύρια Στην Apple Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία στην Apple. Το πρόστιμο επεβλήθη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC