Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
μέτρα Ιωάννινα - λιανεμπόριο διαδημοτικές
μέτρα Ιωάννινα - λιανεμπόριο διαδημοτικές

Κοινωνία

Μέτρα Ιωάννινα – διευκρινίσεις για λιανεμπόριο και διαδημοτικές

Μέτρα Ιωάννινα – Διευκρινίσεις Για Λιανεμπόριο Και Διαδημοτικές, ποιο μήνυμα στέλνουμε για αγορές; με ποιον τρόπο γίνονται οι αγορές;

Στα πλαίσια χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από την κατανόηση της συνολικής κοινωνικής κόπωσης, ελήφθησαν μέτρα όπως το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές και άθληση.

Δείτε ακόμα: Ανοίγουν Τη Δευτέρα Τα Καταστήματα Λιανεμπορίου

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στα Ιωάννινα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που ανήκουν στο βαθύ κόκκινο είναι τα ακόλουθα:

  • Το ωράριο απαγόρευσης έχει μετατραπεί από τις 7 το απόγευμα στις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Μετά τις 9 επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο οι εργαζόμενοι που θα πρέπει να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης εργαζομένων από την Εργάνη. Ακόμη μπορούν, όσοι έχουν κατοικίδια, να τα βγάλουν βόλτα με την χρήση του κωδικού 6.
  • Η εστίαση παραμένει σε αναστολή εργασίας. Εκτός από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τις παραδόσεις κατ’ οίκον και την παραλαβή πακέτων από τα καταστήματα.
  • Το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα 5 Απριλίου. Η λειτουργία των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου θα γίνει μόνο με την διαδικασία της προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας take away. Η επιλογή της μεθόδου cklick inside επιτρέπεται μόνο για τις επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων. Επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ’ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος, ή όπως γνωρίζουμε η μέθοδος click inside.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε για αγορές και διαδημοτικές μετακινήσεις

Όσον αφορά την μετακίνηση για αγορές πλέον θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 το οποίο ισχύει για 3 ώρες. Επιπλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναποστολής του ίδιου μηνύματος. Στέλνουμε τα στοιχεία μας ακριβώς όπως κάναμε και στο 13033 αλλά χωρίς τον κωδικό 1,2,3. Με την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις αρκεί να μην υπερβούμε το χρονικό όριο των 3 ωρών. Επομένως ένας πολίτης του Δήμου Ζίτσας μπορεί να μεταβεί για αγορές στον Δήμο Ιωαννιτών.

Αναφορικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, αυτές επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Στέλνουμε λοιπόν 6 και μπορούμε να πάμε να αθληθούμε είτε έως 3 άτομα είτε μία οικογένεια (ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων).

Τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής λειτουργούν με την μέθοδο των προκαθορισμένων ραντεβού. Ακόμη λειτουργούν οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες διαιτολογίας και προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Κοινωνία

Μέτρα Για Ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικά Τεστ Με Δαπάνη Τους Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφορά την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος....

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Κοινωνία

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, πως το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους δεν...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC