Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
προεδρικές εκλογές Γαλλίας
προεδρικές εκλογές Γαλλίας

Διεθνή

Προεδρικές εκλογές Γαλλίας 2022 – Υποψηφιότητα Μισέλ Μπαρνιέ

Προεδρικές Εκλογές Γαλλίας 2022 – Υποψηφιότητες

Μισέλ Μπαρνιέ

Ο Μισέλ Μπαρνιέ κατέθεσε εχθές την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022. Πρόκειται για τον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit. Στα 70 του έτη προβάλλει το όραμα της γαλλικής δεξία για τη συμφιλιωμένη Γαλλία.

Οι προεδρικές εκλογές της Γαλλίας φαίνεται ήδη να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των σχολιαστών αλλά και όλων των πολιτικών στην Ευρώπη.

Της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Μπαρνιέ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Λοράν Βοκιέζ. Ο οποίος επέλεξε τελικά να μη διεκδικήσει την προεδρία, παραμένοντας περιφερειάρχης της Ωβέρνης. Παρότι το κόμμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών με στόχο την ανάδειξη του υποψηφίου του για την προεδρία, τέσσερις υποψήφιοι έσπευσαν ήδη να δηλώσουν «παρόντες». Πρόκειται για τον Μπαρνιέ, την περιφερειάρχη Βαλερί Πεκρές, τον Φιλίπ Ζουβέν και τον Ερίκ Σιοτί.

Ο Μπαρνιέ, από τη μεριά του, είχε δώσει σαφή δείγματα των προθέσεών του, μετά τη λήξη των επίπονων διαπραγματεύσεων για το Brexit, των οποίων υπήρξε επικεφαλής. Αμέσως μετά την επιστροφή του στη Γαλλία, ο πρώην επίτροπος είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις με βουλευτές, γερουσιαστές και τοπικούς άρχοντες. Ο Μπαρνιέ, πρώην υπουργός του Ζακ Σιράκ, ίδρυσε μάλιστα και «ομάδα εργασίας» με όνομα Πατριώτες και Ευρωπαίοι. 

Μπαρνιέ – Μεταναστευτικό

Ο υποψήφιος πλέον Μπαρνιέ είχε υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό. Έκανε λόγο για ενίσχυση του νομοθετικού μηχανισμού απελάσεων αιτούντων άσυλο. Ακόμη για αύξηση των ποσοστών επαναπατρισμού. «Αποφασιστικός», «αποτελεσματικός», «ικανός να συσπειρώσει», λένε για τον Μ. Μπαρνιέ οι λίγοι προσκείμενοι σε αυτόν βουλευτές των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde. Η έλλειψη ενθουσιασμού από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν άλλωστε και ο λόγος που ώθησε τον Λοράν Βοκιέζ να εγκαταλείψει.

Αναφορικά με τους Ταλιμπάν και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι η χώρα του «έχει ηθικό καθήκον να προσφέρει άσυλο» σε εκείνους «που εργάστηκαν για αυτήν», αλλά «πρέπει να επίσης να πούμε ότι δεν θα υποδεχθούμε τους πάντες», επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να υπάρξει «μορατόριουμ» στη μετανάστευση ώστε να αναδιαμορφωθούν «όλες οι διαδικασίες».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία

Πέρασαν 7 χρόνια από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo. Η σατιρική εφημερίδα δέχθηκε ένα χτύπημα που κόστισε τη ζωή σε...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Διεθνή

Γαλλία: Υπουργοί Κατηγορούνται Για Δείπνα Σε Εστιατόρια. Στη Γαλλία έχουν ξεκινήσει έρευνες αφού, Υπουργοί της Κυβέρνησης κατηγορούνται για δείπνα σε «μυστικά» εστιατόρια, κατά παράβαση...

Άρθρα & Απόψεις

Εμανουέλ Μακρόν: Λαϊκιστής Ή Αντιλαϊκιστής; Είναι, λοιπόν, ο Εμανουέλ Μακρόν λαϊκιστής ή είναι αντιλαϊκιστής; Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει να επιδείξει σημαντικές κοινωνικές και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC