Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Στην Επιτροπή Θεσμών οι 4 υπερθεματιστές και ο Ν. Παππάς

%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν τελικά οι 4 υπερθεματιστές μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νικο Παππά προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι συνεδριάσεις θα γίνουν με βάση το άρθρο 41Α, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν δύο συνεδριάσεις, μία κάθε μήνα και ότι τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Νωρίτερα, η ΝΔ δια μέσου του Μάκη Βορίδη υποστήριξε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός κι ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει εξετάσει και τα πόθεν έσχες στον διαγωνισμό.

«Εμφανίζεται ο άλλος με βοσκοτόπια τρίτου, χωρίς δεκάρα τσακιστή και του λέτε: “προχώρα…”» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό σκάνδαλο από μια κυβέρνηση που «έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα».

Από την άλλη, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια για να εξετάσει τα πόθεν έσχες.

Είπε πως με το θέμα ασχολείται η δικαιοσύνη και δεν πρέπει η επιτροπή να παρεμβαίνει στο έργο της, κατηγορώντας την ΝΔ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό ή να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

«Τώρα που ψηφίστηκε νόμος και όλα πάνε στη Δικαιοσύνη, δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «εάν αυτά ισχύουν, θα γίνει ακύρωση της άδειας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε γραπτό αίτημα για να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας σε συνέχεια του αιτήματος της ΝΔ, το οποίο έκανε δεκτό η Πρόεδρος της Επιτροπής «ασθμαίνοντας», όπως είπε η ίδια.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια του ΣτΕ από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου η απόφαση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως ανακοίνωσε...

Αρχική

Παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ορκίστηκαν χθες τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στα...

Αρχική

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον...

Πολιτική

«Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα» με την απόφαση του ΣτΕ τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «υπάρχει ανάγκη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC