Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Συνέντευξη ποταμός Πούτιν για Ρωσία, Αμερική και Τράμπ

Αυτοί που επιμένουν στο ότι οι πληροφορίες περί ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι αξιόπιστες έχουν παραπλανηθεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο περί τέτοιας ανάμιξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι, παρουσιάστρια μιας εκπομπής στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναμιγνύονται σε πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά αμερικανοί πολιτικοί εξανίστανται επειδή η Ρωσία φέρεται να αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, παρότι στην πραγματικότητα μια τέτοια ανάμιξη δεν θα είχε νόημα για τη χώρα του.

«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι ΗΠΑ επεμβαίνουν ενεργά σε προεκλογικές εκστρατείες σε άλλες χώρες, παντού, σε όλο τον κόσμο», είπε ο Πούτιν.

«Όπου κι αν δείξεις με το δάχτυλο στον κόσμο, παντού θα ακούσεις διαμαρτυρίες ότι αμερικανοί αξιωματούχοι επεμβαίνουν σε εσωτερικές πολιτικές διεργασίες», επανέλαβε.

«Επομένως», συνέχισε, «αν κάποιος, και δεν λέω ότι το κάναμε εμείς—εμείς δεν κάναμε καμιά παρέμβαση—αν κάποιος επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ή προσπαθήσει να επηρεάσει, ή πάρει μέρος με κάποιο τρόπο στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προσβάλλονται. Ποιος μιλάει; Ποιος προσβάλλεται επειδή αναμιχθήκαμε; Εσείς επεμβαίνετε συνέχεια».

Αν αυτό ακούγεται σαν «δικαιολογία», συμπλήρωσε, «δεν είναι. Είναι η διαπίστωση ενός γεγονότος».

«Κάθε δράση έχει αντίδραση, αλλά, ξανά, δεν είχαμε ανάγκη να το κάνουμε αυτό. Δεν σας το λέω χωρίς λόγο, τόσο σε εσάς όσο και σε άλλα στελέχη των ΜΜΕ, πρόσφατα ήμουν στη Γαλλία, όπου είπα τα ίδια πράγματα. Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, τα κόμματα έχουν την εξουσία και μετά τη χάνουν. Αλλά η βασική πολιτική τροχιά δεν αλλάζει. Έχουμε σχηματίσει μια ιδέα σε αδρές γραμμές για το τι θα γίνει. Και υπό αυτή την έννοια, ακόμη κι αν το θέλαμε, δεν θα είχε νόημα να αναμιχθούμε», επέμεινε ο Πούτιν.

«Έχουν παραπλανηθεί και δεν αναλύουν τις πληροφορίες στο σύνολό τους. Δεν έχω δει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», είπε.

Ανησυχίες για προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών σε άλλες χώρες εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα από διάφορες δυτικές κυβερνήσεις. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε επανειλημμένα τη Μόσχα ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και ότι βρισκόταν πίσω από ενέργειες κυβερνοπειρατίας σε βάρος θεσμών του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Μόσχα έχει διαψεύσει επανειλημμένα τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε παράλογες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του έχουν στη διάθεσή τους υλικό με το οποίο θα μπορούσαν να εκβιάσουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδόθηκε πριν από λίγο.

«Λοιπόν, αυτό είναι ακόμα μια ανοησία», είπε ο Πούτιν ερωτηθείς εάν έχει στη διάθεσή του πληροφορίες οι οποίες εκθέτουν τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να ακούσει οποιονδήποτε εταίρο θέλει την αποκατάσταση επαφών, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους εταίρους μας, έτοιμοι να ακούσουμε τις αποτιμήσεις τους και τις εκτιμήσεις τους όταν γίνονται με φιλικό τρόπο, για τη δημιουργία επαφών και μιας εποικοδομητικής ατμόσφαιρας, να δεσμευτούμε σε κοινές αξίες. Αλλά δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση αυτά τα πράγματα να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία σε μια πολιτική σύγκρουση. Θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Αυτό είναι το μήνυμά μας», τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος.

Καμία ενημέρωση για πρόταση περί μυστικού διαύλου επικοινωνίας με τον Τραμπ

Τις φήμες για πρόταση του γαμπρού και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, περί δημιουργίας ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας του ρεπουμπλικάνου με το Κρεμλίνο, σχολίασε ο ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας πως δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, ο Κούσνερ είχε κάνει αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ τον Δεκέμβριο στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη.

«Δεν είμαι ενήμερος για αυτή την πρόταση. Καμιά πρόταση αυτού του είδους δεν έφθασε σε εμένα», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι του NBC News η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πρόσθεσε ότι εάν είχε πράγματι γίνει μια τέτοια πρόταση και είχε κριθεί αξιόλογη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα τον είχε ενημερώσει.
Επίσης ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που θα της επέτρεπαν να επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ο Σεργκέι Κίσλιακ, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές. «Μήπως φαντάζεστε ότι σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, κάθε πρεσβευτής με ενημερώνει προσωπικά κάθε μέρα με ποιον συναντήθηκε και τι έφαγε;», διερωτήθηκε ειρωνικά.

Πάντως ο Πούτιν σημείωσε ότι «μπορεί να έγιναν επαφές με τις εκστρατείες όλων των υποψηφίων, αυτή είναι εξάλλου η καθιερωμένη διπλωματική πρακτική».
Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Μέγκαν Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών. «Νομίζετε πως συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή, ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

“Για τον κόσμο ο πόλεμος ο δικός μας δεν υπήρχε” λέει χαρακτηριστικά η κα. Λιουντμίλα από το Λουγκάνσκ. Στο Ντονμπας ο πόλεμος αυτός δεν...

Άρθρα & Απόψεις

Ουκρανία: Ένα στρατηγικό παιχνίδι Περαιτέρω κλιμάκωση, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποιείται στα σύνορα της Ουκρανίας, με τις δύο ισχυρές δυνάμεις να μην κατέληξαν κάπου, έπειτα...

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Διεθνή

Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 Εκατομμύρια Στην Apple Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία στην Apple. Το πρόστιμο επεβλήθη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC