Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Τσίπρας από τον Πανάγιο Τάφο: Θα μείνει στην ιστορία το έργο αναστήλωσης

panagios708

“Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και πρόσθεσε:

“Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή”.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

alexis-tafos-tria

Η κ. Μοροπούλου τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο, ενώ ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

alexis-tafos-tessera

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Μοροπούλου ήταν καθηγήτρια του κ. Τσίπρα, όταν ο Αλ. Τσίπρας σπούδαζε στο ΕΜΠ και τους συνδέει μια προσωπική σχέση από τότε.

alexis-tafos-pente

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριάρχειο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κ. Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο.

alexis-tafos-ena

Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

alexis-tafos-dyo

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσίπρας μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής ΔΗμοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νεντανίαχου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, οι υπουργοί θα έχουν και ξεχωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους των δύο άλλων χωρών.

 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: Γ.Τ. Πρωθυπουργού

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Απόρριψη της θέσης από τον Αποστολάκη – “Παγίδα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ Η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη “ναυάγησε” ενώ όλα έδειχναν ότι θα αναλάβει τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC