Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Ρέγκλινγκ για χρέος: Τον Δεκέμβριο οι προτάσεις ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%ba

Ο κ. Ρέγκλιγνκ υπενθύμισε ότι στις 26 Οκτωβρίου εκταμιεύτηκε η δόση των 2,8 δισ., σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής λάβει ποσό 31,7 δισ..

Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα καταθέσει ο ESM τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε ό,τι αφορά το χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Το Eurogroup του Μαΐου είχε ζητήσει από τον ESM να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε τρεις τομείς, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο EuroWorking Group τον Νοέμβριο και στο Eurogroup τον Δεκέμβριο» είπε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως είπε «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», ο κ. Ρέγκλιγνκ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εξετάζεται η μείωση του επιτοκίου κινδύνου, μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης του ESM.

Σημείωσε επίσης πως εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα έχουν «εμφανές θετικό αποτέλεσμα στο ελληνικό χρέος».

Ο κ. Ρέγκλιγνκ υπενθύμισε ότι στις 26 Οκτωβρίου εκταμιεύτηκε η δόση των 2,8 δισ., σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής λάβει ποσό 31,7 δισ. από τα 86 που είχαν συμφωνηθεί.

Συνολικά, ο ESM και ο EFSF έχουν εκταμιεύσει δάνεια 173,5 δισ. προς την Ελλάδα, κάτι που καθιστά τους δύο οργανισμούς σε μεγαλύτερους πιστωτές της Αθήνας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ύστερα από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μία συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, που έχει ως...

Διεθνή

Η δανειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM ) σε χώρες που έχουν ανάγκη ευρώ, θα πρέπει να συνδεθεί με αυστηρότερα κριτήρια στο μέλλον...

Οικονομία

Μήνυμα στην Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Καλεί μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει στη μεταρρυθμιστική πορεία,...

Διεθνή

Ο γερμανικός Τύπος βρίθει και πάλι από δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι σχολιαστές αναφέρονται στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαρατίθενται κριτικά με το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC