Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Επιστρέφουν το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς [έγγραφο]

%ce%b3%ce%b3%ce%b4%ce%b5

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων.

Μέσα στον κυκεώνα που προκάλεσε η συζήτηση για την αύξηση των αποδοχών των ανωτάτων δικαστικών, μια απόφαση της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ρίχνει νέο «λάδι» στη φωτιά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτή ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών». Ως γνωστόν οι βουλευτές οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση. Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στην απόφαση, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

dikastes1 dikastes2

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επιστροφή φόρου εισοδήματος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προσαυξημένα με τόκους καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο χιλιάδες επιχειρήσεις. Έκαναν χρήση του ν. 3220 που τέθηκε σε ισχύ...

Οικονομία

Λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με πέρυσι αναμένεται να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Βασική αιτία το γεγονός ότι τα...

Πολιτική

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ότι βάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Ο πρόεδρος...

Οικονομία

Αυξημένους φόρους για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2017 μέσω της αύξησης της φορολογίας εισοδήματος κατά 1,1 δισ. ευρώ. Οι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC