Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

ερτ κόσμος σρο ραδιομέγαροΑπό τις 11.00 το βράδυ και αφού είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το σήμα της ΕΡΤ άρχισε να εξαφανίζεται από τον τηλεοπτικό αέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όλες οι ιστοσελίδες της ΕΡΤ έχουν επίσης πάψει να λειτουργούν. Στάση εργασίας στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Σε στάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 01:00 σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να προχωρήσουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ αντδρώντας στην ανακοίνωση του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. Τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΠΟΕΣΥ όσο και της ΕΣΗΕΑ βρίσκονται στην ΕΡΤ και συμμετέχουν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλέοραση.

Τσίπρας: Πραξικόπημα
«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης για λουκέτο στην ΕΡΤ σε δήλωσή του από το προαύλιο του ραδιομεγάρου, όπου επίσης έσπευσδαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ομολόγους του των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά, όπως είπε, «θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή».

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι ένα απλό θέμα, είναι θέμα Δημοκρατίας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή αυτό ήθελε η τρόικα και δεύτερον, γιατί η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει στη συνέχεια την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ για να προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης.
ΠΑΣΟΚ: Αμεση συνάντηση των αρχηγών
Σε νεότερη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.

ΔΗΜΑΡ: Αναδιοργάνωση με ανοιχτή την ΕΡΤ
«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, δεσμευόμενη παράλληλα ότι «δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή». Στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

ΚΚΕ: Ρίχνει στα χέρια ιδιωτών τη δημόσια περιουσία
«Βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» υπογράμμισε ο γεν. γραμ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μόσιαλος: Διαφωνώ με τη διακοπή της λειτουργίας
Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ εξέφρασε ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος είχε εκπονήσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το γύρο του κόσμου έκανε το λουκέτο
Στα τηλεγραφήματα των ανταποκριτών τους από την Αθήνα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση για την αναστολή λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος για περικοπή δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις των δύο μικρότερων εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης.

Πολύς κόσμος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Με κατάληψη διαρκείας, συνεχή λειτουργία και έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και όσων αντιδρούν στην απόφαση έχει συγκεντρωθεί έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

«Κλείδωσε» Η Χρηματοδότηση Του Γηπέδου Του Παναθηναϊκού Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ, ότι σήμερα κατατέθηκε το πρώτο επίσημο ψήφισμα...

TV

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποχωρεί από την καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” , στην οποία πρωταγωνιστεί.  Το ανακοίνωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση. Σημειώνοντας...

Ιωάννινα

Η ιστορία θα γράψει στις μαύρες της σελίδες την 11ης Ιούνη και την 7ης Νοέμβρη του 2013. Στην πρώτη ημερομηνία έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ,...

Uncategorized

Την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή» ζήτησε αργά τη νύχτα η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC