Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα κέντρο
Ιωάννινα κέντρο

Αρχική

Ιωάννινα κέντρο Σύμβαση πλήρους αναβάθμισης

Ιωάννινα Κέντρο Σύμβαση Πλήρους Αναβάθμισης

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου Ιωαννίνων σε ανοιχτό κέντρο εμπορίου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ.

Μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων θα μετατραπεί σε Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου Ιωαννίνων. Έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιοχή περιλαμβάνει το ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης. Οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα, Άγιος Νικόλαος και Ευαγγελίδη.

Το ιστορικό κέντρο γίνεται Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου. Τα βασικά έργα προς υλοποίηση είναι: Αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας. Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου με δημιουργία πλακόστρωτων επιφανειών και διαμόρφωση μικρών κήπων. Ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα. Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού. Φύτευση. Αναβάθμιση δικτύου φωτισμού Και η Εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης οδοφωτισμού.

Παράλληλα ο Δήμος έχει ξεκινήσει την διαδικασία για δύο ακόμη υποέργα την υπογειοποίηση των κάδων και την προμήθεια εξοπλισμού συστημάτων έξυπνης πόλης.

Ιωάννινα Κέντρο στο έργο αναβάθμισης το Επιμελητήριο θα υλοποιήσει τις δράσεις που αφορούν στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής. Αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων. Δημιουργία πλατφόρμας για την προώθηση των επιχειρήσεων και διοργάνωση δρώμενων με φορείς της πόλης για την ανάδειξη της περιοχής.

Ιστορικό και δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση ενός πολύ σημαντικού έργου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει καταλυτικά στην αλλαγή της εικόνας της περιοχής. Θα αποτελέσει την αρχή για να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη».

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, είχε υποβληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος μιας επίπονης διαδικασίας που σημαίνει την αρχή για την εκτέλεση του έργου. Εντός του Μαίου θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου. Πιστεύουμε πως σε ένα χρόνο από την έναρξη η εικόνα στην περιοχή θα έχει αλλάξει». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC