Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Πούτιν Μπαιντεν Ρώσος πρέσβης
Πούτιν Μπαιντεν Ρώσος πρέσβης

Διεθνή

Πούτιν: Ανακαλείται ο Ρώσος πρέσβης από τις ΗΠΑ

Πούτιν: ανακαλείται ο Ρώσος πρέσβης από τις ΗΠΑ μετά την δήλωση του Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ABC News.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, αντέδρασε μετά τον ισχυρισμό του Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος σε γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του “δολοφόνο”. Ακόμη τόνισε ότι “στην πολιτική, σημασία έχει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον”.

Ανακαλείται ο Ρώσος πρέσβης

Ο Μπάιντεν αποδοκίμασε την ρωσική πολιτική, όταν συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στον Ρώσο πρόεδρο. Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενεπλάκη στην προσπάθεια νοθείας των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020.

Λίγο αργότερα η Ρωσία αποφάσισε να ανακληθεί ο Ρώσος πρέσβης από τις Η.Π.Α. για να συζητήσουν τις μελλοντικές σχέσεις των δύο κρατών.

Αναφορικά με τα σχόλια του Μπάιντεν, ο Πούτιν ανέφερε ¨όταν κρίνουμε άλλους ανθρώπους ή αξιολογούμε άλλα κράτη και έθνη φαίνεται ότι κοιτάζουμε έναν καθρέφτη. Πάντα βλέπουμε τον εαυτό μας εκεί”. Στην δήλωση αυτή προέβη κατά την διάρκεια σύσκεψης στην οποία ερωτήθηκε για τα σχόλια του Μπάιντεν.

“Τι θα ευχόμουν στο Μπάιντεν; Να είναι υγιής, το λέω χωρίς ειρωνεία και αστεϊσμούς”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τετάρτη το Κρεμλίνο ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν επιθυμεί να βελτιωθούν οι σχέσεις των δυο κρατών.

Ο Πούτιν διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζει να έχει στενές σχέσεις με τις Η.Π.Α., αλλά ότι θα εργαζόταν με την Ουάσιγκτον “στα πεδία που μας ενδιαφέρουν και έχουμε συμφέροντα”.

Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι σχέσεις των δύο κρατών περνάνε σε μία νέα “ψυχροπολεμική” φάση εντάσεων. Ο Τζό Μπάιντεν σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ντόναλτ Τραμπ, φαίνεται να ακολουθεί μία “επιθετική” στάση απέναντι στη Ρωσία. Το ουδέτερο κλίμα που είχε δημιουργηθεί επί προεδρίας Τραμπ, παρά τα προβλήματα που ενυπήρχαν, ήταν δημιουργικό.

Ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. δημιουργεί νέες “ισορροπίες” στην εξωτερική πολιτική του κράτους ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα.

Πηγή: themoscowtimes

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Διεθνή

Sputnik-V – Πάνω Από 20 Εκατομμύρια Το Έχουν Κάνει Οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V συνεχίζονται κανονικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο....

Διεθνή

Ο Πούτιν Προσκαλεί Τον Ουκρανό Πρόεδρο Στην Μόσχα Ανά Πάσα Στιγμή Ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς τα ανοιχτά “μέτωπα” με...

Διεθνή

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, στη Ρωσία οι νομοθέτες ψήφισαν νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται ρητά οι προσβολές εναντίον των βετεράνων του Β’ ΠΠ. Πιθανοί...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC