Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

ΠΡΑΞΗ 1η: Έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός στη σειρά των τελικών

 

Του Λευτέρη Τώνη

 

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά αγώνα που μόνο τελικό δεν θύμιζε, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού Superfoods με 63 – 58 και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ).

Ο Ολυμπιακός με τον Παπαπέτρου αντί του Παπανικολάου στο ξεκίνημα βρέθηκε πολύ γρήγορα μπροστά στο σκορ με 10 – 4 (+6, 4΄) ενώ οι παίκτες του Τριφυλλιού προσπαθούσαν να βάλουν την μπάλα στο “ζωγραφιστό” αφού έβλεπαν τον Καλάθη αστοχεί σε εύκολες προσπάθειες. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε καλά στο παιχνίδι, δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, αλλά από πλευράς Ολυμπιακού δεν το εκμεταλλεύτηκαν σωστά με αποτέλεσμα η διαφορά πόντων να μείνει χαμηλά. Εκείνη την στιγμή ο Πρίντεζης με ένα μικρό ξέσπασμα πέντε πόντων που έβαλε σερί αύξησε την διαφορά και έκανε την 15 – 6 (8΄) με την πρώτη περίοδο να κλείνει 19 – 10 ενώ οι δύο ομάδες είχαν μέσο στις ελεύθερες βολές 4/13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τέσσερις Αμερικάνους συν τον Καλάθη (Τζέιμς, Ρίβερς, Γκάμπριελ, Γκιστ) και προσπάθησε να μπει ποιο δυνατά στο παιχνίδι και να παίξει πιο φίζικαλ και στο 15’ μείωσε την διαφορά στον πόντο με το σκορ να είναι στο 24 – 25 με το τρίποντο του Καλάθη (που ήταν κακός μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα) και με κάρφωμα του Μπουρούση στον αιφνιδιασμό. Οι πράσινοι δύο λεπτά αργότερα με τρίποντο του Φώτση έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά και έκανε το 26 – 27. Ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος με αυτήν την ανατροπή αλλά κράτησε το προβάδισμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 35 – 33.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την μάχη των δύων ψηλών Μιλουτίνοφ και Μπουρούση, με τον Σέρβο σέντερ να δίνει φοβερή ασίστ στον Παπανικολάου για το 43 – 38 στο 24΄ πριν βάλει στην επόμενη φάση το δικό του καλάθι. Ο Παναθηναϊκός θύμισε ξανά τον Παναθηναϊκό του πρώτου δεκαλέπτου με την διαφορά να μην ανοίγει και πολύ. Οι παίκτες του τριφυλλιού έκαναν ένα σερί 0 – 8 και πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ 45 – 46 πριν ο Κρις Σίγκλετον βάλει το τρίποντο για το 48 – 51 στο τέλος της τρίτης περιόδου (Σε replay ο Σίγκλετον φάνηκε πως πατούσε την γραμμή αρά το καλάθι μετράει για δύο).

Ο Τσάβι Πασκουάλ έβλεπε πως το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα της ομάδας του ενώ είχε άλλο ένα κακό πεντάλεπτο, στο 35΄ ο Μπουρούσης βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναθηναικό με 53 – 54. Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε ξανά, ήταν πολύ κακός στην επίθεση ενώ ο Τζέιμς έκανε το 53 – 56 για τους πράσινους και ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να καλέσει time out για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έμειναν ψύχραιμοι, αφού με το επιθετικό ριμπάουντ του Σπανούλη μετά το airball στο σουτ του Πρίντεζη (ο Ολυμπιακός σε αυτήν την φάση ήταν λίγο τυχεροί). Ο Μιλουτίνοφ μετά από αυτήν την φάση έβαλε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να γράψει το 61 – 58.

Τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε την νίκη στον πρώτο τελικό με σκορ 63 – 58 σε έναν αγώνα που δεν μας θύμιζε καθόλου τελικό. Ραντεβού την Πέμπτη το βράδυ στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. (ΟΑΚΑ).

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19 – 10, 35 – 33, 48 – 51, 63 – 58

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ι. Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5 (1), Μιλουτίνοφ 12 (4ριμπ.), Πρίντεζης 12 (5/16 σουτ), Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11 (4/5 διπ., 0/5 τριπ., 3/6 βολές, 6ριμπ., 10 ασ., 2 λάθη), Γκρίν 3 (1 τριπ., 7 ριμπ.), Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Γουόρτερς2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7 (1 τριπ., 7 ριμπ.)

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Ολυμπιακός Και ΠΑΟΚ Στις Κορυφαίες Ομάδες Της Εικοσαετίας Στις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων 20 ετών βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η κατάταξη αφορά...

Αθλητισμός

«Κλείδωσε» Η Χρηματοδότηση Του Γηπέδου Του Παναθηναϊκού Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ, ότι σήμερα κατατέθηκε το πρώτο επίσημο ψήφισμα...

Αθλητισμός

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή τη συμφωνία με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Το τριφύλλι έτσι αλλάζει σελίδα...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη   Το 1 – 1 έκανε στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (ΕΣΑΚΕ) ο Παναθηναικός Superfoods επικρατώντας του Ολυμπιακού...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC