Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Πρόκληση Ερντογάν: Θέτει θέμα Κυπριακής σημαίας – ΥΠ.ΕΞ: Εξισώνει θύτη και θύμα

 

%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Με δηλώσεις του για την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της Ε.Ε. με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια “ΤΔΒΚ”. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στον βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό.

Σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας «όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση.

Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».

ΥΠ.ΕΞ: Ανιστόρητοι και αυθαίρετοι οι συμψηφισμοί της Τουρκίας

Για ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς από την πλευρά της Άγκυρας έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Στράτου Ευθυμίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο.

«Για μια ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων βάλουν κατά Ερντογάν

Αντιδράσεις στα ελληνικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κυπριακή σημαία, στο πλαίσιο της 7ης συνάντησης κορυφής του Βοσπόρου, για την διεθνή οικονομική συνεργασία.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε γραπτή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ε.Ε. Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα, πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ε.Ε., αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα».

Ένωση Κεντρώων

«Όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει η παράνοια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τις δηλώσεις του κάθε φορά ξεπερνά τα όρια, καθ’ ότι όσα λέει είναι εξοργιστικά και απαράδεκτα.

Είναι καιρός πολλοί Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν αλλάζει, τονίζει η Ένωση Κεντρώων, καταγγέλλοντάς την ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για την μη επίλυση του Κυπριακού, ενώ η πολιτική της εδράζεται στην περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Άρθρα & Απόψεις

Συνδέεται η Τουρκία με το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης»; Η αναφορά της Τουρκίας σε πολλές συζητήσεις την καθιστά ένα κράτος με ισχυρή θέση. Τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC